15.7.2013

Day 18: Work hard play hard later

Morjens,

Otsikko kertoo hyvin tän päivän tapahtumat. Töitä on riittäny eikä edes kaikkea ehditty vielä tekemään. 
Herättiin kaikki siinä seittemän maissa, ja me jäätiin Siljan kanssa ihan keskenämme raskaan työn raatajiks, kun muut lähti käyttämään Kaitsua klinikalla Rovaniemellä. Samalla ne haki tänne uuden hepotuksen, Muumin täyssiskon, Tyylitytön. Harmi vaan, ettei myyjä ollu kertonu tammasta ihan kaikkea. Sillä oli kesäihottumaa, joten harja jouduttiin kynimään kokonaan pois. Sen lisäks sillä on etujaloissa jotain jännevammaa. Ja siltä puuttuu selästä yks okahaarake (selkänikaman selänpuoleinen uloke, joka toimii kiinnityspintana selän ja eturaajan lihaksille...) eli se on joskus loukkaantunut. Kyllä jotkut hevoskauppiaat vaan osaa...
Muuten kyllä virkeen olonen hevonen ja kivan värinen. Rakenteellisestihan se ei mikään priimayksilö oo, mutta luonnehan se on tärkein.




Tamma sai jo Kaitsusta kamun :)



Ollaan oltu koko ajan tekemässä jotain, melkeen on unohtunu syödä jotain eikä oo ehtiny istahtaa hetkeä kauemmaks aikaa. Ensin hoidettiin aamutalli, eli ruokittiin hepot, täytettiin vedet ja siivottiin karsinat. Sitten mentiin korjaamaan kentän aidat (taas) ja Majorin omistaja tuli ratsastamaan Majorilla. Sitten piti pihattoaitaus siivota, ja siinä meni oma aikansa, koska alue on melko iso ja hevosia siellä parhaillaan tälläkin hetkellä 5. Että kikkaroita löyty sieltä sun täältä. 
Sitten tuli Hanna, ja mietittiin ostoslistaa ja siistittiin vähän sisätiloja. Haravoitiin vielä pihakin, ja kun leiriläisiä alko tulemaan (leiri alko kolmelta) niin piti hakea tunneille tulevat hepat sisälle.  Sattaa kuulostaa iisiltä, mutta sitä se ei todellakaan oo. Aika ainaki kulu hyvin noita tehdessä. 

Joo, tänään alko (taas) yks leiri. Leiriläisiä on sittenkin 8, ja iltasin aina 7, koska yks tyttö nukkuu yöt kotona. Tää leiri on lyhyt, loppuu jo keskiviikkona. Tänään ollaan tehty niille leirikaste. Ei jaksettu sitoa silmiä, mutta ei se haitannu kun tykkäs muuten siitä. Ja noi on vähän pienempiä kun edelliset leiriläiset. Ei oikein keksitty mitään kovin jännää, niin päätettiin tehdä helppo ratkasu. Ripustettiin riimunnaruja pyöröaitaukseen, ja piti ryömiä aidan ali tiputtamatta yhtään narua. Joo no ei siinä mitään sen kummempaa tapahtunu, ei sanktioita tiputuksesta :D


Seuraavaks sitten oli vesiastia, jossa kellu leivänpalasia. Jokaisen piti onkia yks palanen pelkkää suuta käyttämällä. Ja kun oli sen suorittanu, piti samanlailla ettiä sokerinpala jauholautaselta. Nää kaks tehtävää osottautui yllättävän hankalaks.
Siemenet ei tahtonu kellua >:(



Sitten oli kaks ämpäriä, toisessa lämmintä vettä ja toisessa kylmää. Veden lisäks niissä oli vähän heinää, lantalasta otettuja puruja sekä puhtaita puruja. Ja niistä piti sitten kaivaa tavara. 
Että ei sen kummosempaa. Pääasia että leiriläiset tykkäs (ja että me päästiin helpolla). 

Valkonaamojen potretti

Torstaina on lepopäivä leireilystä, mut perjantaina alkaa taas kolmen päivän pitunen leiri. Ja sen jälkeen on enää yks lyhyt leiri, ma-ke. Sit ois leireilyt ohi tältä kesältä. Eihän tässä oo enää kun puoltoista viikkoa, se pitäis jaksaa. Mut töitä on vähän enemmän, 23 päivää vielä. Onneks niistäkin on varmaan pari vapaapäivää.
Good night!

-Ida

3 kommenttia: